subota, 16. studenoga 2019.

Carsko meso u marinadi od piva


 Maja u suradnji s Lepi dečki brewery

Carsko meso jedno je od povoljnijih vrsta mesa, a zbog masnoće i korice idealno za pečenje, kako u komadu, tako i narezano. Ovaj sam put marinirala narezano, no vi slobodno upotrijebite komad carskog od 2-3 kilograma i onda udvostručite sastojke za marinadu. Preporučam da kožu lagano zarežete nožem i zatim ga polako pečete na maksimalno 140 stupnjeva nekoliko sati. 



Pripremite:

800g narezanog carskog mesa
1 limenku piva Kal-el
1 i pol žlicu meda
1 žličicu Dijon senfa
2 režnja češnjaka
žličicu soli
svježe mljeveni papar
po želji malo dimljene paprike


Pomiješajte pivo i začine. Prelijte carsko meso i ostavite barem tri sata, da se marinira. Ocijedite od marinade, poslažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite 20ak minuta sa svake strane na 180C u pećnici. Pred kraj možete upaliti opciju ventilator.
Meso možete peći i na tavi, dok ne pozlati.


Poslužite uz prilog po želji. Ja sam skuhala rižu i pomiješala je s ratatouillejem




Nema komentara :

Objavi komentar