Maja u suradnji s Lepi dečki brewery
Sporo pečeno meso ukusno je samo po sebi, ali ako ga prelijete pivom, dobit ćete posve novu dimenziju okusa. Ja sam upotrijebila Kal-el, ali odlično je i s drugim Lepi dečki brewery pivama. Ovisno o težini mesa, trebat će vam otprilike pola litre piva.
Preporučam da kupite lopaticu, ali ovakav način pečenja dobar je i za but. Meso se sporo peče i podlijeva pa neće biti suho.
Pripremite:
lopaticu s kožom, težine otprilike 3kg
sol
malo ulja
Kal-el pivo
Meso dan ranije dobro nasolite i ostavite na hladnom. Izvadite ga iz
hladnjaka bar 2-3 sata prije pečenja, da bude na sobnoj temperaturi.
Pećnicu zagrijte na 200C. Meso stavite u nauljenu tepsiju od pećnice i pecite oko 20 minuta. Možete uključiti i opciju ventilator. Zatim smanjite pećnicu na oko 120C, opcija gore-dolje i pecite otprilike sat i pol po kilogramu. Povremeno prelijte meso pivom. Na kraju pečenja možete još malo uključiti ventilator i pojačati temperaturu, da korica bude što hrskavija.
Meso izvadite, pokrijte folijom ili krpom i ostavite oko pola sata da odmara.
Ako želite za prilog ispeći krumpir, ranije ga skuhajte i stavite u tepsiju u kojoj se peklo meso pa zapecite pod ventilatorom na 180C.
Meso će biti iznimno mekano i padat će s kosti. Ako ga više rastrgate, dobit ćete pulled pork, ali možete ga i rezati na veće komade.
Nema komentara :
Objavi komentar