I nismo se pravo ni okrenuli - evo još jedna godina protutnjala. Ma koliko smo se nadali boljemu i ova je bila teška, recesijska s kišnim ljetom i sivim početkom zime. Nećemo se predavati jadu i kuknjavi nego ćemo se veseliti svakom sunčanom danu i očekivati barem malo snijega da prekrije zimsko sivilo.
I
blagdanski stolovi pate. Koliko se god trudili nakupi se troškova pred
praznike, pa u novu godinu ulazimo teška koraka opterećena minusima po
računima i neplaćenim troškovima koji strpljivo čekaju na karticama.
Uz
malo pažljivog izbora namirnica i možda malo više vremena u kuhinji,
iako ni to nije uvjet, moguće je pripraviti ukusno jelo i obradovati i
sebe i ukućane.
Kad je o ribi riječ bakalar nije neizbježan ni obavezan. I od jeftijine ribe možete pripremiti sjajna jela:
Kad
smo u mesnim jelima pečenke su neizbježne i dio su tradicije. I tu
možete proći jeftino nabavite li svinjetinu ili piletinu. Varijante s
carskim mesom su neiscrpne kao i s mesom od plećke.
Piletinu
našu nasušnu možete odjenuti u malo svečanije ruho i poigrati se s
prilozima i salatama. Skromna namirnica može sjajno izgledati na
svečanom stolu uz samo malo mašte.
A što se juha, slastica i salata tiče – mogućnosti su neiscrpne.
Sretni nam i ukusni šparni blagdani!
Nema komentara :
Objavi komentar