Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite:
8 komada piletine (batak i zabatak)
2 neprskana limuna
3-4 žlice maslinovog ulja
2 žlice meda
2 žlice soja sosa (za verziju bez glutena pripazite da je naznačeno da ne sadrži gluten)
sol
svježe mljeveni papar
malo ružmarina
1 manju glavicu češnjaka
2 srednje velika batata (OPG Silvija Jurčević)
500g kopriva
Meso posolite, popaprite pa prelijte mješavinom soja sosa, meda i maslinovog ulja. Ako želite, med i soja sos možete izostaviti.
Limun narežite na šnite i na svaki komad mesa stavite šniticu limuna. Ostatak limuna iscijedite po mesu. Oko mesa rasporedite 4-5 režnjeva češnjaka, dodajte malo ružmarina. Podlijte s malo vode, ostavite da stoji i pećnicu zagrijte na 200C.
Pecite 40ak minuta, a pred kraj pečenja upalite ventilator.
Batat ogulite i narežite na manje komade. Na maslinovom ulju propirjajte tanko narezani češnjak, dodajte batat i podlijte s malo vode. Pred kraj dodajte očišćene i narezane koprive. Poklopite i ostavite dok batat ne omekša. Posolite, popaprite. Po želji prelijte s malo maslinovog ulja.
Odlično izgleda jelo, slike su savršene. maslinovo ulje
OdgovoriIzbriši