utorak, 1. travnja 2014.

Piletina s limunom i batat s koprivama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

8 komada piletine (batak i zabatak)
2 neprskana limuna
3-4 žlice maslinovog ulja
2 žlice meda
2 žlice soja sosa (za verziju bez glutena pripazite da je naznačeno da ne sadrži gluten)
sol
svježe mljeveni papar
malo ružmarina
1 manju glavicu češnjaka
2 srednje velika batata (OPG Silvija Jurčević)
500g kopriva


Meso posolite, popaprite pa prelijte mješavinom soja sosa, meda i maslinovog ulja. Ako želite, med i soja sos možete izostaviti.

Limun narežite na šnite i na svaki komad mesa stavite šniticu limuna. Ostatak limuna iscijedite po mesu. Oko mesa rasporedite 4-5 režnjeva češnjaka, dodajte malo ružmarina. Podlijte s malo vode, ostavite da stoji i pećnicu zagrijte na 200C.




Pecite 40ak minuta, a pred kraj pečenja upalite ventilator.

Batat ogulite i narežite na manje komade. Na maslinovom ulju propirjajte tanko narezani češnjak, dodajte batat i podlijte s malo vode. Pred kraj dodajte očišćene i narezane koprive. Poklopite i ostavite dok batat ne omekša. Posolite, popaprite. Po želji prelijte s malo maslinovog ulja.












1 komentar :