ponedjeljak, 22. prosinca 2014.

Keksi s bademima i brusnicama




Pripremite, za 20ak manjih ili 10 velikih keksa:

80g maslaca
50g šećera
1 žumanjak
2 žlice karamel umaka (ili slatkog vrhnja, ali ako koristite vrhnje, onda dodajte još 1 žlicu šećera u tijesto)
100g oštrog brašna
50g oljuštenih, mljevenih badema
40g suhih brusnica
malo sode bikarbone


Istucite maslac i šećer, da dobijete pjenastu smjesu. Dodajte žumanjak, a zatim i karamel umak ili slatko vrhnje.

Odvojeno pomiješajte brašno, mljevene bademe, sitno nasjeckane brusnice i sodu bikarbonu. Spoijte s vlažnim sastojcima i zamijesite tijesto.



 Ako vam je tijesto premrvičasto, dodajte još malo karamela (ili slatkog vrhnja), a ako je preljepljiva, dodajte još malo brašna.
 Od tijesta formirajte valjak promjera 7-8cm, umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da se ohladi.


Režite valjak na kolutiće i tako dobivene kekse slažite na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Pecite 12min na 180C. Pričekajte par minuta nakon pečenja, da se keksi malo stisnu, a zatim ih lagano odignite s tepsije i premjestite na rešetku da se hlade. 






Nema komentara :

Objavi komentar