srijeda, 12. prosinca 2012.
Svinjetina s kaduljom
Pripremite:
komad svinjskih kotleta s kožom od oko 800g
sol
2 žlice svinjske masti
cresku kadulju, može i uzgojena
malo bijelog vina
Meso posušite pa oštrim nožem zarežite kožu uzdužno i nasolite.
U ureze u mesu ugurajte listove kadulje. Nemojte pretjerati jer je kadulja jako intenzivna. Dovoljan je jedan listić u svaki prorez.
Namažite meso svinjskom mašću.
U posudi s debelim dnom zagrijte ostatak masti pa meso prepecite da dobije zlatnožutu boju. Razmutite vino u 2 dl vode i lagano zalijevajte meso. Povremeno ga okrenite.
Pecite oko 45 minuta.
Oznake:
*Jeka
,
Blagdani
,
Gluten free
,
Mesina i prilozi
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar