petak, 28. veljače 2014.

Koch (varenac) od kave s karamel preljevom


Maja inspirirana receptom Mire Vučetić


Pripremite:

50g maslaca
4 jaja
80g šećera
2 žemlje ili 140g mljevenih badema ili 100 glatkog brašna
4 žličice jake crne kave


Istucite maslac, žumanjke i šećer. Žemlje namočite i pasirajte pa dodajte u smjesu. Ako koristite mljevene bademe ili brašno, dodajte ih u žumanjke umjesto pasiranih žemlji. Skuhajte jaku kavu i ulijte u smjesu.

Bjelanjke istucite u snijeg i zatim lagano umiješajte. Namastite kalup i u njega izlijte smjesu. Kalup s varencem stavite u veliku tepsiju i okolo nalijte vrelu vodu.




Stavite u pećnicu i pecite oko 45min na 180C. Servirajte uz preljev po želji. Ja sam izabrala karamel preljev s linka.






Nema komentara :

Objavi komentar