ponedjeljak, 17. veljače 2014.

KARAMEL PRELJEV




Pripremite:

1 šalicu šećera (oko 210g)
6 žlica omekšalog maslaca
pola šalice slatkog vrhnja (oko 120ml)


Otapajte šećer u posudi debljeg dna, pripazite da se ne opečete dok ga topite.

Kad se šećer rastopi i dobije boju konjaka, dodajte maslac i miješajte. Pazite jer bi smjesa mogla prskati. Maknite s vatre i dodajte slatko vrhnje pa miješajte brzo pjenjačom dok se ne izjednači. Vratite na vatru i miješajte da karamel postane kompaktan.




Ostavite u posudi da se malo ohladi, a zatim izlijte u staklenku. Karamel možete čuvati par tjedana u hladnjaku.

Upotrijebite kao preljev za torte, kolače, sladoled, souffle i razne druge slastice. Ja ga najčešće upotrebljavam za pavlovu s bananama, cheesecake i nabujke.








Nema komentara :

Objavi komentar