nedjelja, 3. siječnja 2021.

Brzi biskvitni kolač s jabukama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ako ste ljubitelj sočnih kolača koji se umute pjenjačom i ne traže puno angažmana, isprobajte ovu mirisnu aromatičnu štrucu s jabukama. Ukoliko vam rogač nije drag, upotrijebite kakao prah. Začine i suho voće dodajte prema vlastitom ukusu. Umjesto đumbira možete upotrijebiti sušene brusnice.

Pripremite:


230g pirovog brašna 
1 žličicu praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
prstohvat himalajske soli 
150g kokosova šećera 
žličicu cimeta 
koricu jedne neprskane naranče
2 žlice kandiranog đumbira
2 jaja
100ml suncokretova ulja (dio možete zamijeniti kokosovim uljem
2 srednje velike jabuke
70g lješnjaka za posipanje 


U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj istucite jaja i šećer. Ulijte jaja u suhe sastojke i tucite pjenjačom, a zatim dodajte i ulje. Jabuku ogulite i naribajte pa je odmah umiješajte. 


Izlijte u kalup za kruh, obložen papirom za pečenje. Posipajte sjeckanim lješnjacima. 
Pecite 45-50 minuta. Kratko ohladite u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki. 









Nema komentara :

Objavi komentar