Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ako ste ljubitelj sočnih kolača koji se umute pjenjačom i ne traže puno angažmana, isprobajte ovu mirisnu aromatičnu štrucu s jabukama. Ukoliko vam rogač nije drag, upotrijebite kakao prah. Začine i suho voće dodajte prema vlastitom ukusu. Umjesto đumbira možete upotrijebiti sušene brusnice.
Pripremite:
230g pirovog brašna
1 žličicu praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
prstohvat himalajske soli
150g kokosova šećera
1 žličicu praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
prstohvat himalajske soli
150g kokosova šećera
30g rogača
žličicu cimeta
koricu jedne neprskane naranče
2 žlice kandiranog đumbira
2 jaja
100ml suncokretova ulja (dio možete zamijeniti kokosovim uljem)
2 srednje velike jabuke70g lješnjaka za posipanje
U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj istucite jaja i šećer. Ulijte jaja u suhe sastojke i tucite pjenjačom, a zatim dodajte i ulje. Jabuku ogulite i naribajte pa je odmah umiješajte.
Izlijte u kalup za kruh, obložen papirom za pečenje. Posipajte sjeckanim lješnjacima.
Pecite 45-50 minuta. Kratko ohladite u kalupu, a zatim izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Nema komentara :
Objavi komentar