Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ljubitelji lješnjakastog ili "Nutellastog" okusa s ovom će pitom doći na svoje. Iako nema puno čokolade u nadjevu, iznimno je bogat i vjerujem da će se svidjeti i najvećim čokoljupcima.
Tijesto je od pirovog brašna, ali možete upotrijebiti i obično pšenično ili kombinirati obično i integralno brašno. U tijesto nisam dodavala šećer, a u kremi ga možete povećati ako volite slađe kolače.
Pripremite:
300g pirovog brašna
150g maslaca
3 žlice kokosova ulja
1 žumanjak
4 žlice ledeno hladne vode
prstohvat himalajske soli
za nadjev:
5 jaja + 1 preostali bjelanjak
150g šećera (možete upotrijebiti i 100g običnog šećera i 50g kokosova šećera
125g mljevenih lješnjaka
60g tamne čokolade
Pomiješajte brašno, sol, omekšali maslac i kokosovo ulje. Dodajte istučeni žumanjak i vodu. Brzo zamijesite tijesto pa ga stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.
Istucite bjelanjke sa šećerom. Sa strane istucite žumanjke pa im dodajte mlaku čokoladu. Pripazite da nije pretopla, kako vam žumanjci ne bi koagulirali. Dodajte mljevene lješnjake, a zatim pomalo snijeg od bjelanjaka, u nekoliko navrata. Možete dodati i žlicu-dvije ruma.
Pecite 30ak minuta na 180C. Ohladite, posipajte s malo šećera u prahu.
Nema komentara :
Objavi komentar