Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Sigurno pečete papriku i gulite je za salatu, ali ako želite takvoj salati dodati neki novi twist, isprobajte je sa slanutkom. Slanutak možete kupiti sušen pa ga namočiti i kuhati, ali preporučam da si skratite posao i kupite onaj u konzervi ili teglici.
Dodajte nasjeckani peršin, dobrog maslinovog ulja i poslužite. Ako niste vegani, obogatite je nekim finim kozjim sirom ili s malo natrgane fete.
6 rog paprika
oko 400g slanutka
1 limun
Papriku poslažite na tepsiju i pecite 30ak minuta na 200C. Možete je ispeći i na grillu, ako vam je ta opcija dostupna. Stavite ih posudu, pokrijte folijom i ostavite da se ohlade. Tako ćete ih kasnije lakše oguliti.
Paprike ogulite, narežite. Dodajte ocijeđeni slanutak. Nasjeckajte peršin, prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Začinite i poslužite uz meso ili ribu.
Nema komentara :
Objavi komentar