ponedjeljak, 12. listopada 2020.

Shakshuka ili sataraš s jajima

 Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Shakshuka, sataraš, patakenjac, sve su to nazivi za jela od dinstanog luka, paprike i rajčice. Svaka ima svoj faktor pa tako i svaki dio svijeta ima neku svoju varijantu.

Naravno, možete dodati i neko drugo povrće, kao što ja volim dodati patlidžane, a ponekad i tikvice, no ako ovo jelo pripremite samo od luka, paprike i rajčice, bit će savršeno. Ako volite pikantnije, dodajte i ljute papričice ili prelijte na kraju srirachom ili nekim intenzivnijim ljutim umakom. Možete dodati i malo bosiljka ili origana.

Ponekad jaja razbijem u udubljenja koja napravim u satarašu, a ponekad ih ispečem na tavi i poslužim na satarašu, ovisno koliko vremena imam. Kako god ih pripremite, savršeno će se uklopiti. 

Pripremite, za dvije osobe:

2 srednje velike glavice luka
2-3 režnja češnjaka
4 rog paprike
4-5 rajčica
1 srednje velik patlidžan
svježe mljeveni papar
malo šećera po želji
4 jaja


Na maslinovu ulju prodinstajte luk i češnjak. Dodajte narezane paprike i patlidžane. Dinstajte dok malo ne povene, a zatim dodajte nasjeckane rajčice. Ostavite da se krčka i da voda ispari pa začinite. Napravite udubljenja i u njih razbijte jaja. Poklopite.


Kada se jaja ispeku po vašem ukusu, poslužite. 




Nema komentara :

Objavi komentar