Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Shakshuka, sataraš, patakenjac, sve su to nazivi za jela od dinstanog luka, paprike i rajčice. Svaka ima svoj faktor pa tako i svaki dio svijeta ima neku svoju varijantu.
Naravno, možete dodati i neko drugo povrće, kao što ja volim dodati patlidžane, a ponekad i tikvice, no ako ovo jelo pripremite samo od luka, paprike i rajčice, bit će savršeno. Ako volite pikantnije, dodajte i ljute papričice ili prelijte na kraju srirachom ili nekim intenzivnijim ljutim umakom. Možete dodati i malo bosiljka ili origana.
Ponekad jaja razbijem u udubljenja koja napravim u satarašu, a ponekad ih ispečem na tavi i poslužim na satarašu, ovisno koliko vremena imam. Kako god ih pripremite, savršeno će se uklopiti.
Pripremite, za dvije osobe:
2-3 režnja češnjaka
4 rog paprike
4-5 rajčica
Nema komentara :
Objavi komentar