srijeda, 14. listopada 2020.

Polpete od kus-kusa i šarena salata s grčkim jogurtom

 

Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Kus-kus mi je zbog svoje brze pripreme jedna od najdražih namirnica. Začas možete dobiti ukusan prilog, dodatak salati, kašu za doručak ili bazu za ovakve polpete. Ovaj put sam ih radila s fetom i jajima, ali ako želite vegansku varijantu, izostavite jaja, dodajte žlicu lanenog brašna namočenog u 2-3 žlice vode. 

Meni su ove polpete kompletan obrok i iznimno ukusne ovako, uz salatu, ali odlično se slažu i s varivima i gustim juhama pa ih kombinirajte po želji. 

Pripremite:

za polpete:

oko 50g feta sira
1 žlicu nasjeckane svježe mente 
prstohvat suhog origana i bosiljka 
1 žlicu psylliuma 
svježe mljeveni papar 
1 veće jaje


Kus-kus skuhajte i ostavite sa strane da se malo ohladi. Dodajte nasjeckanu fetu, češnjak i mentu. Začinite. Umiješajte psyllium i istučeno jaje. Ostavite smjesu da malo stoji, a zatim oblikujte polpete. Pecite ih na tavi s malo ulja, nekoliko minuta sa svake strane.  Možete ih ispeći i u pećnici, u tepsiji prekrivenoj papirom za pečenje. 



za šarenu salatu:

2 srednje velike mrkve
pola srednje glavice kupusa
malu glavicu ljubičastog luka
100g kukuruza
5-6 kiselih krastavaca
ukiseljene lučice po želji
oko 150ml grčkog jogurta 
par žlica jabučnog octa 
svježe mljeveni papar


Naribajte mrkvu i kupus, dodajte nasjeckani luk i krastavac. Umiješajte kukuruz. Prelijte octom i dodajte grčki jogurt. Posolite, popaprite. Ukrasite ukiseljenim lučicama i poslužite.










Nema komentara :

Objavi komentar