Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Kus-kus mi je zbog svoje brze pripreme jedna od najdražih namirnica. Začas možete dobiti ukusan prilog, dodatak salati, kašu za doručak ili bazu za ovakve polpete. Ovaj put sam ih radila s fetom i jajima, ali ako želite vegansku varijantu, izostavite jaja, dodajte žlicu lanenog brašna namočenog u 2-3 žlice vode.
Meni su ove polpete kompletan obrok i iznimno ukusne ovako, uz salatu, ali odlično se slažu i s varivima i gustim juhama pa ih kombinirajte po želji.
Pripremite:
za polpete:
200g kus-kusa
oko 50g feta sira
1 žlicu nasjeckane svježe mente
prstohvat suhog origana i bosiljka
1 žlicu psylliuma
svježe mljeveni papar
1 veće jaje
Kus-kus skuhajte i ostavite sa strane da se malo ohladi. Dodajte nasjeckanu fetu, češnjak i mentu. Začinite. Umiješajte psyllium i istučeno jaje. Ostavite smjesu da malo stoji, a zatim oblikujte polpete. Pecite ih na tavi s malo ulja, nekoliko minuta sa svake strane. Možete ih ispeći i u pećnici, u tepsiji prekrivenoj papirom za pečenje.
za šarenu salatu:
2 srednje velike mrkve
pola srednje glavice kupusa
malu glavicu ljubičastog luka
100g kukuruza
5-6 kiselih krastavaca
ukiseljene lučice po želji
oko 150ml grčkog jogurta
par žlica jabučnog octa
svježe mljeveni papar
Naribajte mrkvu i kupus, dodajte nasjeckani luk i krastavac. Umiješajte kukuruz. Prelijte octom i dodajte grčki jogurt. Posolite, popaprite. Ukrasite ukiseljenim lučicama i poslužite.
Nema komentara :
Objavi komentar