Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Zašto miksoto? Zato što mi je umjesto same riže za ovakva jela najdraži miks integralne riže, ječma i pira.
Ječam je bogat vitaminima B5 i B12, lako probavljiv i bogat vlaknima, a pir vitaminima A, E, D, folnom kiselinom i mineralima. U kombinaciji s rižom daju bogatiji, puniji okus jelima, a odlično se slažu sa svim povrćem pa ovakav miksoto možete napraviti s porilukom, gljivama, radičem,...
Pripremite:
2 žlice maslinova ulja
1 srednje veliku glavicu srebrenca ili ljutike ili par stabljika mladog luka
2-3 režnja češnjaka
250g miksa riža, ječam, pir (ili riže kratkog zrna)
par žlica bijelog vina
oko 400ml temeljca
200g šparoga
svježe mljeveni papar
U posudi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak. Kada se luk zastakli, dodajte miks i prodinstajte dok se žitarice ne počnu lijepiti za dno posude. Podlijte vinom, ako ga koristite. Kada vino ispari, ulijte temeljac.
Lagano kuhajte, uz povremeno miješanje, a pred kraj dodajte šparoge koje ste prethodno očistili i narezali. Začinite.
Po želji umiješajte žlicu-dvije maslaca i malo parmezana. Poslužite.
Nema komentara :
Objavi komentar