utorak, 9. lipnja 2020.

Brzi biskvitni kolač s nektarinama



Maja u suradnji s Fitness.con.hr

Najdraži kolači su mi oni koji se smute pjenjačom, u jednoj posudi, izliju u tepsiju i ispeku. Uz malo truda, dobijete ukusan i sočan biskvit, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. 
Upotrijebila sam nektarine, ali možete ih zamijeniti i trešnjama ili višnjama. Kada nema svježeg voća, slobodno upotrijebite ono iz kompota. 


Pripremite:

2 jaja
1 jogurt od 2dl - čašicu jogurta upotrijebite kao mjeru za ostale sastojke!
2 čašice pirovog brašna 
1 čašicu kokosovog šećera 
prstohvat vanilije u prahu ili ekstrakt vanilije
pola čašice kokosova ulja ili maslaca 
1 prašak za pecivo
koricu neprskanog limuna 
žličicu cimeta za tijesto i malo za nektarine 
oko 400g očišćenih narezanih nektarina 


Zagrijte pećnicu na 200C. 

Istucite jaja sa šećerom, dodajte maslac ili ulje pa jogurt. U to umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo pa tucite da dobijete glatku smjesu. Dio brašna možete zamijeniti mljevenim makom ili orašastim plodovima. Dodajte limunovu koricu, vanilije i cimet.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. (Ova količina tijesta je za pravokutni kalup 33x20cm.)


Nektarine očistite, narežite i posipajte cimetom. Možete staviti i malo ruma. 
Rasporedite po tijestu i pecite 30ak minuta. Po želji posipajte s malo šećera u prahu. 






Nema komentara :

Objavi komentar