Maja u suradnji s Fitness.con.hr
Najdraži kolači su mi oni koji se smute pjenjačom, u jednoj posudi, izliju u tepsiju i ispeku. Uz malo truda, dobijete ukusan i sočan biskvit, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste.
Upotrijebila sam nektarine, ali možete ih zamijeniti i trešnjama ili višnjama. Kada nema svježeg voća, slobodno upotrijebite ono iz kompota.
Pripremite:
2 jaja
1 jogurt od 2dl - čašicu jogurta upotrijebite kao mjeru za ostale sastojke!
2 čašice pirovog brašna
1 čašicu kokosovog šećera
prstohvat vanilije u prahu ili ekstrakt vanilije
pola čašice kokosova ulja ili maslaca
1 prašak za pecivo
koricu neprskanog limuna
žličicu cimeta za tijesto i malo za nektarine
oko 400g očišćenih narezanih nektarina
Zagrijte pećnicu na 200C.
Istucite jaja sa šećerom, dodajte maslac ili ulje pa jogurt. U to umiješajte mješavinu brašna i praška za pecivo pa tucite da dobijete glatku smjesu. Dio brašna možete zamijeniti mljevenim makom ili orašastim plodovima. Dodajte limunovu koricu, vanilije i cimet.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. (Ova količina tijesta je za pravokutni kalup 33x20cm.)
Nektarine očistite, narežite i posipajte cimetom. Možete staviti i malo ruma.
Rasporedite po tijestu i pecite 30ak minuta. Po želji posipajte s malo šećera u prahu.
Nema komentara :
Objavi komentar