četvrtak, 28. svibnja 2020.

Špinat na mlijeku


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Svi imamo neka jela koja nas vraćaju u djetinjstvo ili podsjete na neke nama drage ljude. Jedno od takvih jela za mene je špinat na mlijeku. Rijetko ga sama kuham, zato što mi ga najbolje priprema moja mama. Nije li tako kod svih nas? Neka jela ipak mame rade najbolje i koliko god puta ga mi reproducirali, uvijek nedostaje ono nešto. Nešto čega nema u receptima.


Pripremite:

1kg špinata
2-3 žlice bijelog ili zobenog brašna
malo ulja ili maslaca
oko pola litre mlijeka
3-4 režnja češnjaka
himalajsku sol
svježe mljeveni papar


Špinat očistite i kratko skuhajte u uzavreloj, posoljenoj vodi. Ocijedite i nasjeckajte nožem pa stavite sa strane.
U posudi debljeg dna zagrijte masnoću. Dodajte brašno i miješajte. Kada pozlati, podlijte dijelom mlijeka i miješajte pjenjačom, da se ujednači. 



Dodajte dio špinata, zatim ostatak mlijeka. Umiješajte sav špinat, dodajte sitno nasjeckan češnjak i kuhajte uz lagano miješanje. Posolite, popaprite. Možete dodati i prstohvat muškatnog oraščića. 








Nema komentara :

Objavi komentar