petak, 20. ožujka 2020.

Krem juha od pastrnjaka


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Posljednjih nekoliko dana svi smo se zatekli u ogromnim gužvama u trgovinama i trgovačkim centrima. Kupuje se svašta, ali uglavnom brašno i tjestenina, mlijeko, šećer i ulje. Povrća i pastrnjaka je npr. bilo u izobilju, ali je nekoliko gospođa komentiralo da ne znaju što bi s njim. To me motiviralo da napravim ovu jednostavnu pikantnu juhu. Na isti način možete upotrijebiti i korijen peršina i celer. Ako je hoćete dopuniti, da bude zasitnija, dodajte kuhanu heljdu ili proso.


Pripremite:

maslinovo ulje
500g pastrnjaka
1 srednju glavicu luka
2 režnja češnjaka
komadić đumbira veličine 1.5cm ili đumbir u prahu
pola žličice kurkume
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
700ml pilećeg ili povrtnog temeljca (možete upotrijebiti kocku)


Zagrijte maslinovo ulje u posudi s debljim dnom. Luk i češnjak očistite i narežite, a pastrnjak ogulite i narežite na oko 1 cm velike kolutiće. Luk i češnjak prodinstajte na laganoj vatri. Dodajte đumbir i pastrnjak pa podlijte s 2/3 temeljca i ostavite da se kuha na laganoj vatri.


 Nakon otprilike pola sata sve usitnite štapnim mikserom. Dolijte ostatak temeljca i začinite. Ako želite, dodajte malo zobenog ili običnog vrhnja za kuhanje. Ukrasite nasjeckanim začinskim biljem i poslužite.






Nema komentara :

Objavi komentar