Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pun lonac comfort fooda za cijelu obitelj. Ima li išta bolje i meni draže? Teško. Ovo je jelo koje možete prilagoditi onome što imate u hladnjaku i svaki put napraviti neku novu varijantu. Naime, oslić je neutralna riba koja se odlično slaže s raznim povrćem.
Oslića na žlicu najčešće pripremam s korjenastim povrćem i krumpirom, no ovaj put sam za promjenu upotrijebila bijeli batat. Vi možete upotrijebiti krumpir i dodati još neko povrće po želji - poriluk, grašak ili brokulu.
Pripremite:
2 žlice maslinova ulja
1 srednje veliku glavicu luka
100g ječma ili riže
4 mrkve
2 korijena peršina
2 srednje velika batata
500g fileta oslića
pola žličice kurkume
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
žlicu nasjeckanog peršinovog lišća
2 režnja češnjaka
Zagrijte maslinovo ulje u loncu debljeg dna. Prodinstajte sitno nasjeckan luk. Kada se zastakli, dodajte ječam ili rižu. (Možete i izostaviti.) Podlijte vodom.
Mrkvu i peršin prethodno ogulite i narežite na kolutiće. Dodajte u lonac. Nakon 15ak minuta dodajte oguljen i na kockice narezan batat.
Ribu narežite na komade veličine kutije šibica pa stavite u lonac. Po potrebi dolijte još vode i kuhajte dok batat ne omekša. Pred kraj kuhanja začinite, dodajte nasjeckan peršin i češnjak.
Nema komentara :
Objavi komentar