utorak, 28. siječnja 2020.

Zapečena zobena kaša sa šumskim voćem

Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Zobena kaša ima bezbroj lica. Toliko je varijanti da svaki dan možete konzumirati neku novu, dosad neisprobanu. Jedna od njih je i zapečena kaša, koju možete pripremati sa svim vrstama voća, začina, s orašastim plodovima, maslacem od kikirikija ili s wheyjem. Prednost je i što sve možete smućkati u jednoj posudi, a peći u drugoj. Ne treba vam ni mikser, samo vilica ili pjenjača.


Ova se kaša priprema od sitnih zobenih pahuljica, ali ako volite da je žilavija i kompaktnija, upotrijebite krupne zobene pahuljice.
U slučaju da ne konzumirate jaja, zamijenite jedno jaje s pola banane ili pireom od jedne jabuke.

Pripremite:

1 jaje
2 žlice kokosova ulja
150ml mlijeka (ili bademovog napitka)
3 žlice javorova sirupa, meda, kokosovog šećera (možete upotrijebiti i sladilo)
pola žličice praška za pecivo
pola žličice cimeta
prstohvat vanilije u prahu ili par kapi ekstrakta
150g šumskog voća


Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup od 24 cm obložite papirom za pečenje ili namastite.

Pomiješajte sve suhe sastojke, zatim dodajte jaje istučeno s kokosovim uljem i mlijekom. Sjedinite i dodajte šumsko voće. Slobodno upotrijebite zaleđeno. Nemojte ostavljati smjesu da stoji, kako biste izbjegli da zobene pahuljice postanu pregnjecave. 

Odmah je prebacite u kalup i pecite oko 20 minuta. Neka vam sredina bude mekana na dodir. Ako želite zapečenu kašu rezati kao kolač, onda pecite dok sredina ne bude posve čvrsta.
Poslužite s preljevom po želji ili uz grčki jogurt.
Čuvajte u dobro zatvorenoj posudi, u hladnjaku do tjedan dana.





Nema komentara :

Objavi komentar