Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Iako iznimno rijetko jedem kruh, katkad mi nedostaje, za neke laganije sendviče, namaze ili tostiran uz finu krem juhu. Budući da dosta namirnica izbjegavam, to me poprilično limitira kad baš za sebe nešto kuham ili pečem. Ovaj kruh mi je zbog toga odličan, kako u slanoj, tako i u slatkoj varijanti.
Recept koji
dijelim s vama je za slani kruh, no slatki pripremite tako da umjesto
soli stavite 2-3 žlice meda ili javorovog sirupa i dodate cimet,
prstohvat vanilije u prahu i malo narančine korice.
Pripremite:
300g heljdine kaše
3 žlice chia sjemenki
2 žlice psyllium ljuskica
250ml vode
3 žlice maslinova ulja
2 žličice praška za pecivo
bučine sjemenke po želji
Heljdinu
kašu skuhajte i stavite sa strane. Pomiješajte chia sjemenke i psyllium
pa prelijte vodom i ostavite 20ak minuta, da se napravi gelasta smjesa.
Pećnicu zagrijte na 160C.
Pomiješajte
s heljdinom kašom, dodajte maslinovo ulje, sol i prašak za pecivo.
Štapnim mikserom blendajte, da usitnite dio kaše u pastu. Kalup za kruh
obložite papirom za pečenje pa u njega prebacite smjesu.
Poravnajte, posipajte bučinim sjemenkama.
Pecite
90 minuta. Izvadite iz pećnice i kratko ostavite u kalupu, zatim
pažljivo izvadite i prebacite na rešetku, da se u potpunosti ohladi.
Kruh
nakon pečenja malo "padne". Ako vam to smeta, nemojte upotrijebiti
psyllium ljuskice, ali onda dodajte još žlicu chia sjemenki i žlicu
mljevenog lana.
Nema komentara :
Objavi komentar