Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Riža na mlijeku jedno je od mojih najdražih jela još od djetinjstva pa zato ponekad kuham i druge žitarice na sličan način. Proso je iznimno ukusno u toj zamjenskoj ulozi i uz malo truda može postati zvijezda vašeg stola.
Bogato je proteinima, vlaknima, a ne sadrži gluten. Može se kuhati u običnom mlijeku, ali i različitim veganskim napitcima poput bademovog, kokosovog ili zobenog "mlijeka". Voće i začine također možete birati prema vlastitom ukusu. Čak i bez voća, samo uz dodatak vanilije i cimeta bit će fantastično i kremasto, ne samo za doručak, već i kao manje uobičajen, ali ukusan desert.
Pripremite:
150g prosa
pola žlice kokosova ulja
oko 3 šalice mlijeka po želji (upotrijebila sam kokosovo i bademovo)
mahunu vanilije
štapić cimeta ili pola žličice cimeta u prahu
sladilo ili 2-3 žlice kokosova šećera
Proso kratko prodinstajte na kokosovu ulju. Pripazite da ne zagori. Dodajte mlijeko, šećer, štapić cimeta i mahunu vanilije koju ste uzduž prerezali nožem. Unutrašnjost mahune prethodno uz pomoć noža izvadite i dodajte u kašu.
Kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje. Po potrebi tijekom kuhanja dodajte još malo mlijeka i kuhajte dvadesetak minuta dok proso posve ne omekša.
Poslužite s malo svježeg voća, nasjeckanim bademima ili s nasjeckanom čokoladom.
Nema komentara :
Objavi komentar