Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Prvi je dan u godini. Sigurna sam da većina razmišlja o protekloj godini, svojim navikama i što im nova godina nosi.
S obzirom da mnogi od 1.1. kreću s raznim novogodišnjim odlukama, među kojima je nerijetko i neka dijeta, promjena načina prehrane, stila života i početak vježbanja, odlučila sam podijeliti recept za kekse, koji su keto i bezglutenski. Nek' se nađe.
Čak i ako ne idete na dijetu, ukusni su i aromatični pa dobro dođu u svim prilikama.
Pripremite, za 15ak keksića:
170g bademovog brašna
2 žlice kokosova brašna
4 žlice eritrita
1 žličicu praška za pecivo
prstohvat vanilije u prahu
1 jaje
3 žlice maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
koricu jedne neprskane naranče
50g nasjeckane tamne čokolade
Zagrijte pećnicu na 180C.
Pomiješajte suhe sastojke. Dodajte istučeno jaje, omekšali maslac i vrhnje. Naribajte koricu naranče i nasjeckajte čokoladu pa promiješajte. Dobit ćete kompaktnu, vlažnu smjesu.
Tepsiju obložite papirom za pečenje. Žlicom grabite smjesu pa između dlanova formirajte lopticu koju zatim spljoštite na debljinu od pola centimetra.
Slažite kekse na tepsiju i pecite 13-15min. Ako volite hrskavije kekse, dodatno ih stanjite i izvadite kad vidite da su rubovi tamniji.
Ostavite da se ohlade pa ih spremite u limenu kutiju.
Nema komentara :
Objavi komentar