utorak, 3. rujna 2019.

Mahune s heljdinim noklicama



 Pripremite:

800g mahuna
3 oguljene rajčice
2 glavice luka
3 režnja češnjaka
1/2 jedne crvene paprike
maslinovo ulje
sol
papar
povrtni temeljac


za noklice:

80g heljdina brašna
20g pšeničnog integralnog brašna
malo soli
2 žlice maslinova ulja
hladnu vodu




Na maslinovu ulju pirjajte usitnjen luk, češnjak i papriku. Kad povrće malo omekša dodajte oguljenu i narezanu rajčicu. Posolite pa pirjajte 10ak minuta. Dodajte oko 2dl povrtnog temeljca ili vode.
Kuhajte 10ak minuta pa dodajte očišćene i narezane mahune. Popaprite i nalijte još temeljca, da prekrije povrće. Kuhajte 20 minuta.

Za noklice pomiješajte obje vrste brašna, posolite, dodajte ulje pa mutite s nekoliko žlica hladne vode, da dobijete smjesu koju možete vaditi žlicom. Vadite male količine tijesta mokrom žlicom pa spuštajte u varivo koje lagano vrije. Smanjite temperaturu pa kuhajte još 10tak minuta.
Posipajte vlascem,čubrom ili peršinom.




Nema komentara :

Objavi komentar