Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ako poput mene često jedete piletinu, sigurna sam da vam ponekad dosade uobičajeni načini pripreme. Pileća prsa su nemasna i neutralna, zbog čega se dobro slažu s raznim marinadama, umacima i prilozima, ali treba pripaziti kako se meso tijekom pripreme ne bi previše osušilo.
Ova je marinada upravo zato odlična jer ne samo da omekša i aromatizira meso, već je ono i sočno nakon pečenja.
Pripremite, za dvije osobe:
1 pileća prsa (2 filea)
oko 1.5dl mlaćenice ili jogurta
koricu i sok pola limuna
malo svježeg ili sušenog timijana
2 režnja češnjaka
svježe mljeveni papar
chili
chili
Pripremite marinadu u posudi u kojoj ćete marinirati meso, ali možete upotrijebiti i običnu vrećicu za zamrzivač, sa zip zatvaračem. Pomiješajte mlaćenicu i začine, protresite. (Mlaćenicu možete pripremiti sami, tako da u 2dl mlijeka stavite žlicu octa i ostavite desetak minuta da stoji.)
Pileći file možete ostaviti u komadu ili prerezati tako da od svakog dobijete 2-3 tanje "šnicle". Stavite ih u posudu ili vrećicu i zatim u hladnjak na barem sat vremena, ali najbolje preko noći.
Ocijedite meso od marinade. Zagrijte grill tavu i pecite meso dok ne porumeni s obje strane. Poslužite uz prilog po želji. Ja sam skuhala tikvice, dodala im malo fete i vlasca.
Nema komentara :
Objavi komentar