Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Tikvica ovih dana ima u izobilju pa sam osim nekih klasičnih jela s tikvicama, napravila i ove manje klasične palačinkice. U tijestu se ne osjete, ako vas to brine, ali su od njih palačinkice meke i sočne. Ako ne želite koristiti tikvice, možete upotrijebiti manju bananu.
Pripremite:
2 jaja
100ml bademovog napitka ili običnog mlijeka
75g sitno mljevenih lješnjaka ili bademovog brašna
2 žlice kokosova brašna
1 žlicu kakao praha (ili whey proteina okus čokolada)
pola žličice praška za pecivo
pola žličice cimeta
1 žlicu erythritola ili neko tekuće sladilo po želji
75g naribane tikvice (oko pola srednje velike tikvice)
kokosovo ulje za pečenje
Ako imate mali blender, možete u njemu blendati sve sastojke, osim tikvica. Ako ga nemate, onda istucite jaja i mlijeko, dodajte erythritol pa mješavinu ostalih suhih sastojaka. Tucite pjenjačom da se smjesa ujednači i ostavite da stoji 10ak minuta.
Tikvicu naribajte direktno u smjesu. Zagrijte ulje na tavi, na srednje jakoj vatri. Stavite na sredinu dvije žlice smjese, koju rasporedite u krug. Pecite dok se na površini ne pojave mjehuri i tanka korica, zatim okrenite. Od ove količine sastojaka dobit ćete 7-8 palačinkica.
Poslužite sa Zero preljevom i voćem po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar