ponedjeljak, 19. kolovoza 2019.

Peanut butter keksi


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ljubitelji maslaca od kikirikija s ovim će keksima doći na svoje. Bogat okus kikirikija, izvana hrskavi, iznutra mekani - mnogima oko mene ovo su baš zato najdraži keksi. Iznimno su jednostavni i brzo gotovi, no ipak su kalorični pa se svladajte. Ili barem pokušajte. 


Upotrijebila sam kikiriki maslac bez ikakvih dodataka pa to imajte na umu kad radite kekse, s obzirom da neke vrste imaju dodani šećer.

Za 20ak keksića pripremite:

250g glatkog maslaca od kikirikija
75g kokosovog šećera
četvrt žličice cimeta
pola žličice praška za pecivo
2 jaja


Zagrijte pećnicu na 170C.
Istucite jaja, zatim dodajte kokosov šećer, prašak za pecivo i cimet pa maslac od kikirikija. Miksajte ili tucite pjenjačom da dobijete ujednačenu smjesu koja će se odvajati od posude. Smjesa će biti masna zbog velike količine maslaca od kikirikija pa je možete staviti u hladnjak na 10ak minuta, da malo očvrsne.


Tepsiju od pećnice prekrijte papirom za pečenje. Od smjese formirajte kuglice koje zatim dvaput pritisnite vilicom tako da načinite križ. Pecite 12-15 minuta. Ohladite pa pospremite u limenu kutiju.



Nema komentara :

Objavi komentar