ponedjeljak, 29. srpnja 2019.

Pečene breskve


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Breskve su same po sebi mirisne, sočne i pune okusa, no ponekad ih ispečem, kako bih još više istaknula njihovu aromu. Možete ih začiniti kako god želite. Odgovara im cimet, vanilija, malo ruma ili nekog drugog alkohola, limunova korica, a odlično se s njima slažu čak i timijan i ružmarin... Ako želite, prije posluživanja ih posipajte listićima badema ili nekih drugih orašastih plodova.

Pripremite, za 2 osobe:

3 plosnate breskve
200ml grčkog jogurta
1 štapić cimeta
2-3 klinčića
1 žlicu kokosova šećera
1-2 žlice kokosova ulja


Pećnicu upalite na 180C. Tepsiju ili kalup za pečenje namažite s malo kokosova ulja. Breskve operite, prepolovite, izvadite košticu. Poslažite u kalup i dodajte cimet i klinčiće. Prelijte s jednom žlicom kokosova ulja i posipajte kokosovim šećerom. Pecite 8-12 minuta, dok breskve ne omekšaju.





Poslužite s grčkim jogurtom i po želji dodajte borovnice i maline.






Nema komentara :

Objavi komentar