utorak, 30. srpnja 2019.

Mahune s grčkim jogurtom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Često me pitate za neke brzinske priloge uz meso, a ovo je jedan od meni dražih. Iznimno je jednostavan, a možete ga svaki put "osvježiti" dodavanjem nekog drugog začina ili pripremiti tako neko drugo povrće. Ovaj put su to mahune, ali ovako jedem i brokulu, korabu, čičoku, tikvice, patlidžan.. 


Pripremite, za 2 osobe:

250g mahuna
3 žlice grčkog jogurta (ili kiselog vrhnja)
pola žličice limunove korice
žlicu svježeg vlasca 
himalajsku sol
svježe mljeveni papar


Mahune operite, očistite i narežite na manje komade. Kuhajte ih u uzavreloj vodi dok ne omekšaju. Ohladite.


Pomiješajte grčki jogurt, himalajsku sol, svježe mljeveni papar, vlasac i limunovu koricu. Možete dodati i žlicu jabučnog octa ako volite kiselkasto. Dodajte mahune, dobro promiješajte. Poslužite uz meso ili umiješajte tunu ili kuhana jaja.








Nema komentara :

Objavi komentar