srijeda, 26. lipnja 2019.

Protein fluff - Flafasta ledena krema s proteinima


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Vjerujem da vam se po ovim vrućinama baš i ne da paliti pećnicu radi pripreme deserta, a možda neki i paze na prehranu, kako bi zasjali na plaži. 
Ukoliko pripadate toj skupini, ovo će vam vjerojatno biti omiljena slastica. Može se pripremiti od različitog voća, a gotova je za nekoliko minuta, ako imate ranije zamrznuto voće. Kremasto je i flafasto, a kombinacija je bezbroj. Osim s bananom, najčešće ovu kremu radim od šumskog voća, no jako je ukusna i krema od manga, papaje i drugog voća.


Ja ću vam napisati bazu, a vi možete dodavati i mijenjati sastojke po želji. Ako želite pojačati masti, dodajte kokosovog ulja ili maslac od kikirikija, a možete i nasjeckane orašaste plodove. Ako želite slađe, dodajte sladilo ili obogatite komadićima čokolade, a ako pak volite gušće i čvršće kreme, dodajte malo xanthan gume

Napominjem da veganski proteini koje sam ja isprobala, od konoplje i graška, ne proizvode taj fluffy efekt kao klasični whey i casein.


Pripremite:

1 bananu, koju ste ranije narezali na kolutiće i zamrznuli (ili 126g šumskog voća)
50ml mlijeka ili napitka od badema
40g whey praha ili caseina s okusom po želji (Myprotein stracciatella)


Zaleđenu narezanu bananu stavite u šejker za proteine ili sličnu posudu. Dodajte mlijeko i štapnim mikserom pretvorite u kremu.

Prebacite u dublju posudu i dodajte whey protein. Miksajte klasičnim mikserom par minuta, dok se volumen ne utrostruči. Dobit ćete prozračnu, flafastu kremu. Od ove količine dobit ćete 2 posudice kreme.


Ukrasite po želji i poslužite. Imajte na umu da će se krema pretvoriti u smoothie, ako je ostavite da stoji, odnosno neće više biti flafasta.


Nema komentara :

Objavi komentar