petak, 5. travnja 2019.

Pile na saft s noklicama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Svi imamo neki comfort food ili najdraže jelo, a jedno od takvih meni je pile na saft s noklicama. Noklice naravno možete preskočiti i pripremiti neki drugi prilog, ali meni je mama ovaj saft uvijek radila baš s noklicama pa ga upravo tako najčešće jedem. Moja mama saft ponekad radi bez luka, kako bi bio laganiji pa sam napisala obje verzije. Ako izostavite noklice, ovo jelo prikladno je za LCHF način prehrane.

Pripremite:

1 veće pile ili iskombinirajte batke, zabatke i bijelo meso
himalajsku sol
1 žličicu sušenog povrća 
svježe mljeveni papar
kurkumu ili curry
oko 200ml slatkog vrhnja
(po želji nekoliko glavica ljutike ili 2 srednje glavice luka)


Pile narežite na komade, odstranite kožu. Posolite, popaprite. Zagrijte ulje u dubokoj posudi debljeg dna i prepecite piletinu. Ako koristite luk, piletinu maknite na toplo i na istoj masnoći prodinstajte nasjeckani luk. Vratite meso u posudu, zatim podlijte vodom ili temeljcem i poklopite. Ostavite da se lagano krčka oko pola sata, a nešto duže ako je meso starije. 
Dodajte sušeno povrće, kurkumu ili curry pa vrhnje i ostavite još malo na laganoj vatri. Dok se meso krčka, skuhajte noklice.


za noklice pripremite:

oko 400g glatkog brašna
malo ulja
himalajsku sol
vodu


Pomiješajte brašno i vode toliko da dobijete tijesto koje se teško odvaja od vilice. Uzavrite vodu, posolite je i dodajte ulje. U vodu umočite žličicu i zagrabite tijesta pa ispustite noklicu u uzavrelu vodu. Noklice kuhajte dok ne isplivaju na površinu. 

Dodajte noklice u saft i po potrebi dodajte još malo vode jer će noklice upijati saft. Poslužite uz salatu po želji.

Nema komentara :

Objavi komentar