Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Jeste li ikad isprobali crnu leću?
Nazivaju je još i beluga lećom jer njezina crna zrna podsjećaju na taj poznati kavijar. Meni je ukusna i draga poput svake leće, ali je nešto atraktivnija ili bolje rečeno neobičnija obzirom da je crne boje. U odnosu na druge vrste leće ima otporniju opnu pa bolje zadržava oblik tijekom kuhanja i nešto duže se može čuvati kuhana u hladnjaku zbog čega je idealna za jela koja pripremate unaprijed.
Prvo je isperite, zatim prelijte dvostrukom količinom vode i kuhajte oko 20 minuta do pola sata.
Crna leća ipak ispušta svoje crnilo tijekom kuhanja pa će to utjecati i na boju povrća. Povrće možete ranije prodinstati pa dodati leću i podliti vodom ili temeljcem, ali ga možete pripremiti odvojeno i dodati u kuhanu leću kako bi zadržalo svoju intenzivnu boju.
Za dvije osobe pripremite:
100g crne leće
3-4 mlada luka
2 režnja mladog češnjaka
vezicu šparoga
svježe mljeveni papar
maslinovo ulje
po želji jaja za poširanje (izostaviti za vegansku verziju)
Leću isperite. Povrće očistite i narežite. U posudi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje i prepecite mladi luk, češnjak i šparoge. (Možete dodati i malo pancete.) Dodajte leću i prodinstajte. Podlijte vodom ili temeljcem od povrća ili kostiju.
Kuhajte 20ak minuta, dok leća ne omekša i zatim poslužite s malo svježeg narezanog mladog luka i poširanim jajetom.
Nema komentara :
Objavi komentar