ponedjeljak, 4. ožujka 2019.

Bezglutenska keto granola


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ova hrskava granola prava je eksplozija okusa. Začine možete birati prema vlastitom ukusu, no meni je kombinacija cimeta, vanilije i kurkume jedna od najukusnijih pa je najčešće upotrjebljavam.
Ja granolu volim rastresitu pa je pripremam s vodom, ali ako volite "chunky" granolu, onda izostavite vodu i pomiješajte sastojke sa snijegom od dva bjelanjka. Na taj će se način granola više povezati i dobit ćete hrskave hrpice.

Pripremite:

50g mljevenih badema
150g krupno rezanih badema
50g mljevenog kokosa
80g sjemenki suncokreta
80g lanenih sjemenki
50g sjemenki  konoplje
50g bučinih sjemenki
50g sezama
1 žličicu cimeta
pola žličice kurkume 
prstohvat mljevene vanilije
prstohvat himalajske soli
3 žlice mljevenog erythritola
4 žlice kokosova ulja
1 šalicu vode (ili dva bjelanjka)


Zagrijte pećnicu na 150C. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte sjemenke, bademe, začine i otopljeno kokosovo ulje. Dodajte šalicu vode i  promiješajte. (Umjesto vode možete dodati snijeg od dva bjelanjka.)


Rasporedite granolu u ravnomjernom sloju i pecite 20ak minuta. Zatim promiješajte, vratite u pećnicu na još 20 minuta. Ugasite pećnicu i ostavite da se ohladi. Pohranite u staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem i upotrijebite kroz nekoliko tjedana.


Poslužite je s mlijekom, napitkom od badema ili jogurtom, uz voće po želji. Ja sam upotrijebila grčki jogurt i zrnca nara.










Nema komentara :

Objavi komentar