Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Jako volim prokulice, ali ponekad mi dosade klasični načini pripreme, gdje se prokulice uglavnom kuhaju i peku cijele ili prepolovljene. Ovako dinstane, narezane na trakice, jako su ukusne, a i mogu se zapeći na tavi, da listići budu hrskavi. Umjesto kobasice možete upotrijebiti prepečeni špek, šunku ili pršut.
Pripremite, za 4 osobe:
2 male glavice ljutike
2 režnja češnjaka
500g prokulica
1 ljutu domaću kobasicu za kuhanje
himalajsku sol
pola žličice kurkume
malo dimljene paprike
Prokulice operite, očistite i narežite na tanke šnite. U tavi debljeg dna prepecite narezanu kobasicu. Stavite sa strane pa na istoj tavi prodinstajte sitno narezanu ljutiku i češnjak. Kada povenu, dodajte prokulice. Pirjajte i pred kraj dodajte kobasice.
Posolite, dodajte dimljenu papriku i kurkumu. Poslužite kao prilog uz meso.
Nema komentara :
Objavi komentar