subota, 26. siječnja 2019.

Zobeno-sirni nabujak


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ovaj nabujak možete pripremiti u klasičnom pravokutnom kalupu, no ja sam ga pekla u kalupu za kruh jer sam radila s pola smjese. Jaja ne morate razdvajati, no u tom slučaju ćete dobiti nešto kompaktniji nabujak.
Ukoliko ne volite slanu varijantu, pripremite slatku. Izostavite sol, dodajte malo sladila, vaniliju i koricu limuna, a možete i jednu naribanu jabuku. Ako ne volite zobene pahuljice, upotrijebite neke druge ili cornflakes.

Pripremite:

3 jaja
malo soli
500g posnog sira
200ml grčkog jogurta (ili vrhnja)
oko 100g zobenih pahuljica


Pećnicu zagrijte na 200C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite s malo soli, a žumanjke istucite sa sirom i jogurtom.


U smjesu od žumanjaka dodajte zobene pahuljice i zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 35-40 minuta.



Nema komentara :

Objavi komentar