četvrtak, 31. siječnja 2019.

Dimljeno-slatki orasi


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ako niste disciplinirani, nemojte pripremati ove orahe.:) To pišem u najboljoj namjeri jer se radi o velikoj napasti, sličnoj mojim već objavljenim slanim bademima.


Umjesto oraha možete upotrijebiti bademe ili neke druge orašaste plodove, te dodati neke druge začine umjesto ovih koje sam ja odabrala. Osim kao klasična grickalica ovi su orasi odlični i kao posip za salate i razne priloge.

Pripremite:

300g oraha
1 bjelanjak
1 žličicu himalajske soli 
1 žličicu dimljene paprike
1/4 žličice crnog papra
1 žlicu kokosova šećera (dodajte još 2 žlice ako volite slađe i ljepljive orahe)
po želji pola žličice kajenskog papra


Pećnicu zagrijte na 150C.
Kratko istucite bjelanjak da bude pjenast, dodajte začine. U tu mješavinu dodajte orahe i miješajte, da se u potpunosti oblože začinima. Istresite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, u ravnomjernom sloju.

Pecite 25 minuta pa izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Malo protresite ili promiješajte vilicom, da se orasi ne slijepe. Možete ih čuvati u nekoj posudi, na sobnoj temperaturi oko desetak dana.










Nema komentara :

Objavi komentar