ponedjeljak, 10. prosinca 2018.

Pikantne prokulice


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Prokulice su jedno od onih povrća koje volite ili mrzite. Ja ih jako volim i najčešće ih jedem samo skuhane i prelivene maslinovim uljem ili prepečene s pancetom. Ovaj put radila sam malo drukčiju varijantu, koja se mojim ukućanima jako svidjela. S obzirom da je prilog bio još i krumpir i razne salate, nisam radila veliku količinu prokulica pa to imajte na umu ako su vam prokulice jedini prilog.


Za 4 osobe pripremite:

500g prokulica
par žlica maslinova ulja
svježe mljeveni šareni papar
sol
chili
1-2 žlice meda (ili javorovog sirupa za vegane)
3 žlice aceta balsamica


Pećnicu zagrijte na 200C.
Prokulice operite, očistite i prepolovite. Kratko ih skuhajte u uzavreloj vodi. Ocijedite. Rasporedite ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.


Posolite, popaprite, dodajte chilija po želji i prelijte maslinovim uljem. (Ako želite, možete dodati i malo suhih brusnica.)
Zapecite u pećnici 15ak minuta, da porumene. Pomiješajte aceto balsamico i med. Prelijte prokulice i poslužite.









Nema komentara :

Objavi komentar