ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Veganski čokoladni (aquafaba) mousse


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Za ovaj recept bit će vam potrebna tekućina iz konzerve slanutka, o kojoj sam pisala u prethodnom postu. Ne brinite, miris i okus se ne osjete i nitko neće primjetiti da je mousse drukčijeg okusa u odnosu na uobičajeni. Pripazite samo da je čokoladna kvalitetna, a i da je aquafaba sobne temperature. Sladilo i dodatke birajte po vlastitom ukusu.

Pripremite:

oko 240ml aquafabe, tekućine iz konzerve slanutka
150g kvalitetne tamne čokolade
žličicu octa ili limunova soka/ ili prstohvat soli
po želji sladilo i neki od likera i začina: rum, chili, liker od naranče


Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari i ostavite da se hladi.
U drugoj posudi tucite tekućinu od slanutka s malo soli ili octa ili limunova soka. Za mousse biste trebali dobiti snijeg čvrstih vrhova, za što će vam trebati sigurno desetak minuta miksanja. Zatim postupno dodavajte šećer ili sladilo, ako vam je potrebno. Miksajte da se ujednači, ali da snijeg i dalje bude čvrst.


Zatim lagano spatulom pomiješajte s čokoladom. Pripazite, čokolada mora biti ohlađena i mlakasta, ne posve hladna jer će vam inače mousse biti zrnast. Izlijte u čaše i ostavite u hladnjaku da se hladi bar 4 sata.
Ukrasite po želji. Ja sam istukla šlag od čvrstog dijela kokosova mlijeka, dodala malo matcha praha i maline.






Nema komentara :

Objavi komentar