ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Čokoladna veganska pavlova


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Kako biste pripremili ovu pavlovu, umjesto jaja će vam trebati aquafaba, neslana tekućina iz konzerve slanutka. Budući da je za pavlovu potreban ipak nekakav stabilizator, upotrijebila sam aru prah. Umjesto njega možete upotrijebiti 1-2 žlice gustina, u slučaju da ne možete pronaći aru prah. Voće birajte prema želji. Ja sam upotrijebila maline, ali možete staviti i voće iz domaćeg ili kupovnog kompota.

Pripremite:

tekućinu iz konzerve od 400g slanutka (trebalo bi biti oko 150ml tekućine)
prstohvat soli
1 žličicu octa
200g šećera
2 žlice kakao praha
1 žlicu aru praha
2 konzerve kokosova mlijeka
sladilo
maline ili voće po želji
50g tamne čokolade


Zagrijte pećnicu na 160C, a aquafaba neka vam bude iz hladnjaka. Miksajte je s malo soli. Na početku dodajte ocat i miksajte do mekih vrhova. Postupno dodavajte šećer, miksajte dok ne dobijete glatku smjesu čvrstih vrhova. Umiksajte aru prah i kakao prah. Stavite smjesu na papir za pečenje i pećnicu smanjite na 130C. Pavlovu pecite oko sat i pol vremena.


Ohladite je i ukrasite po želji. Istucite šlag od čvršćeg dijela kokosova mlijeka. Zasladite stevijom ili sladilom. Poslažite maline i posipajte nasjeckanom čokoladom.





Nema komentara :

Objavi komentar