Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Iznutrice uglavnom volite ili mrzite, nema sredine. Ja ih obožavam, s
izuzetkom tripica. Od svih iznutrica najčešće kupujem jetra, pileća,
teleća, ponekad svinjska. Pileća je obično najdostupnija i najpovoljnija
pa sam baš nju izabrala i pripremila ovaj bogati umak. Ako ste poput
mene, bit će vam dovoljan sam umak.. Ili možda neki dobar zrnati kruh,
za umakanje. No, možete napraviti i neki uobičajeni prilog.
Moje pljukance
možete pripremiti prema receptu već objavljenom na blogu, ali ovaj umak
odlično se slaže i s drugim prilozima - heljdinom kašom, palentom,
rižom, rezancima od tikvica..
Pripremite, za 2 osobe:
maslinovo ulje
500g pileće jetre sa srcima
2 srednje velike glavice ljubičastog luka
2 režnja češnjaka
oko 2d domaćeg crnog vina
žlicu zobenog brašna ili tapioke
sol
svježe mljeveni papar
chili
Jetrica očistite od žilica i masnoće.
Odvojeno na kolutiće narežite srca. Na maslinovu ulju prodinstajte
narezani luk i češnjak. Kada luk povene, dodajte srca. Pirjajte na
srednje jakoj vatri. Dodajte jetrica. Miješajte i podlijte s malo vina.
Ostavite da se krčka na laganoj vatri, dodajte i malo vode.
Zobeno brašno ili tapioku pomiješajte s
još vode ili vina, dodajte u umak. Miješajte, da ne bude grudica.
Dodajte sol, papar i chili. Kušajte jetrica, ako su omekšala, maknite s
vatre. Poslužite uz prilog po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar