srijeda, 21. veljače 2018.

Ušećereni bademi



Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Jeste li ikad isprobali ušećerene bademe? Poznati su još i kao ucukreni bajami ili broštulani mjenduli i vrlo se često pripremaju u Dalmaciji. Meni je to jedna od dražih slatkih grickalica, a ponekad ih poklanjam i dragim ljudima, naročito u vrijeme blagdana. 


Začine možete prilagoditi vlastitom ukusu. Cimet, vanilija, mješavina začina za medenjake, rum ili liker od badema, izbor je vama na volju.. Ja sam ovaj put koristila smeđi šećer, no uglavnom se koristi obični bijeli pa ga i vi možete upotrijebiti ako vam tako bolje odgovara.


Pripremite:
200g badema
1 čep ruma (po želji)


U posudu s debljim dnom, na srednje jaku vatru stavite vodu, šećer i vanil šećer. Pustite da uzavri i zatim dodajte bademe. Miješajte 10ak minuta, odnosno dok ne ishlapi tekućina. 


Kad se šećer počne otapati i bademi budu umotani u „karamelasti omotač“, sklonite posudu s vatre. 


Bademe istresite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostavite da se hlade.








Nema komentara :

Objavi komentar