petak, 10. studenoga 2017.

Zobene pahuljice s jabukom i chia sjemenkama


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Zobene pahuljice najčešće samo namočim, dok ih neki radije kuhaju. Ako više volite kuhane zobene pahuljice, onda ih prethodno skuhajte u vodi ili napitku po želji pa dodajte ostale sastojke. 


Umjesto zobenih možete upotrijebiti bilo koje pahuljice. Ja sam ovaj put upotrijebila zobene pahuljice bez glutena i to namjerno ističem jer znam da ih mnogi moji čitatelji rijetko pronalaze.

Pripremite:

1 žlicu chia sjemenki
1 žličicu rogača
pola žličice cimeta
1 srednje veliku jabuku
1 žličicu kokosova ulja
2.5dl napitka od kokosa s bademom ili obične vode


Pola jabuke, kokosovo ulje i zobene pahuljice usitnite u multipraktiku, s pola napitka od kokosa. U tu kašu umiješajte chia sjemenke, rogač, pola količine cimeta. Dodajte ostatak bademova napitka, promiješajte. 


Drugu polovicu jabuke nasjeckate i posipajte cimetom, stavite na kašu i ostavite da stoji 10ak minuta ili preko noći pospremite u hladnjak. Ovakvu kašu možete ponijeti na posao u odgovarajućoj posudi ili teglici.







Nema komentara :

Objavi komentar