Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Zobene pahuljice najčešće samo
namočim, dok ih neki radije kuhaju. Ako više volite kuhane zobene
pahuljice, onda ih prethodno skuhajte u vodi ili napitku po želji
pa dodajte ostale sastojke.
Umjesto zobenih možete upotrijebiti bilo
koje pahuljice. Ja sam ovaj put upotrijebila zobene
pahuljice bez glutena i to namjerno ističem jer znam da ih
mnogi moji čitatelji rijetko pronalaze.
Pripremite:
4 žlice zobenih
pahuljica
1 žlicu chia
sjemenki
1 žličicu rogača
pola žličice cimeta
1 srednje veliku jabuku
1 žličicu kokosova
ulja
2.5dl napitka
od kokosa s bademom ili obične vode
Pola jabuke, kokosovo ulje i zobene
pahuljice usitnite u multipraktiku, s pola napitka od kokosa. U tu
kašu umiješajte chia sjemenke, rogač, pola količine cimeta.
Dodajte ostatak bademova napitka, promiješajte.
Drugu polovicu
jabuke nasjeckate i posipajte cimetom, stavite na kašu i ostavite da
stoji 10ak minuta ili preko noći pospremite u hladnjak. Ovakvu kašu
možete ponijeti na posao u odgovarajućoj posudi ili teglici.
Nema komentara :
Objavi komentar