nedjelja, 12. studenoga 2017.

Integralni keksi s čokoladom i maslacem od kikirikija


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Ove keksiće možete pripremati na razne načine. Meni su odlični ovakvi, u kombinaciji s maslacem od orašastih plodova, ali jako su ukusni i s tahinijem. Ako želite, možete upotrijebiti samo obični maslac, a umjesto integralnog brašna upotrijebiti obično glatko brašno, ali tada će se keksi malo više raširiti kod pečenja pa to imajte na umu kada ih stavljate peći.

Pripremite:

90g maslaca
60g maslaca od kikirikija
150g smeđeg šećera
1 jaje
250g integralnog brašna
pola žličice sode bikarbone
prstohvat mljevene vanilije
prstohvat himalajske soli
100-150g tamne čokolade


Pećnicu zagrijte na 190C. Omekšali maslac tucite sa šećerom da postane pjenast. Dodajte maslac od kikirikija i miksajte da dobijete glatku smjesu.

Dodajte jedno jaje, zatim prosijte brašno i sodu bikarbonu. Miksajte ili miješajte spatulom, dodajte vaniliju i sol.

Čokoladu nasjeckajte i umiješajte u smjesu. Grabite hrpice i formirajte loptaste keksiće. Malo ih spljoštite i poslažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih 10-12 minuta i zatim poslažite na rešetku, da se ohlade i očvrsnu.

Od ove količine sastojaka dobit ćete 30ak keksa.




Nema komentara :

Objavi komentar