Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ovakve salate možete pripremiti kao toplo ili
hladno glavno jelo ili prilog. Meni je draža topla verzija, zato što
pečeno povrće dodatno omekša avokado, koji postane poput kremastog
umaka. Ako volite kompaktniji avokado i ne volite tople salate,
ispecite povrće pa ga ohladite.
Slanutak možete sami skuhati, no meni je zgodan
ovaj iz konzerve jer mi ubrza pripremu. Umjesto slanutka možete
upotrijebiti zelenu leću ili neku grahoricu po želji.
Za 2 osobe pripremite:
2 rog paprike
100g celera
1 srednje veliku tikvicu
maslinovo ulje
1 avokado
2-3 mlada luka
nekoliko listova svježeg bosiljka
1 konzervu slanutka (240g ocijeđenog)
sok jedne limete ili limuna
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
chili papričicu
po želji kozji ili neki drugi sir
Pećnicu zagrijte na 200C.
Paprike, tikvicu i celer narežite na kockice.
Prelijte s malo maslinova ulja, dodajte sol i papar. Promiješajte i
rasporedite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 15ak
minuta, dok povrće ne dobije boju na rubovima.
Avokado prerežite po sredini, zaokrenite i
razdvojite. Uklonite košticu i izdubite žlicom. Narežite na
kockice. Pomiješajte s povrćem i ocijeđenim slanutkom. Dodajte
natrgani bosiljak, nasjeckani mladi luk. Prelijte sokom limete, po
potrebi dodajte još maslinova ulja.
Ako volite ljuto, dodajte chili papričicu, a ako
želite da salata bude još bogatija, dodajte i kozji sir.
Nema komentara :
Objavi komentar