četvrtak, 16. studenoga 2017.

Salata od slanutka, avokada i pečenog povrća


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ovakve salate možete pripremiti kao toplo ili hladno glavno jelo ili prilog. Meni je draža topla verzija, zato što pečeno povrće dodatno omekša avokado, koji postane poput kremastog umaka. Ako volite kompaktniji avokado i ne volite tople salate, ispecite povrće pa ga ohladite. 


Slanutak možete sami skuhati, no meni je zgodan ovaj iz konzerve jer mi ubrza pripremu. Umjesto slanutka možete upotrijebiti zelenu leću ili neku grahoricu po želji.


Za 2 osobe pripremite:

2 rog paprike
100g celera
1 srednje veliku tikvicu
maslinovo ulje
1 avokado
2-3 mlada luka
nekoliko listova svježeg bosiljka
1 konzervu slanutka (240g ocijeđenog)
sok jedne limete ili limuna
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
chili papričicu
po želji kozji ili neki drugi sir



Pećnicu zagrijte na 200C.
Paprike, tikvicu i celer narežite na kockice. Prelijte s malo maslinova ulja, dodajte sol i papar. Promiješajte i rasporedite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta, dok povrće ne dobije boju na rubovima. 


Avokado prerežite po sredini, zaokrenite i razdvojite. Uklonite košticu i izdubite žlicom. Narežite na kockice. Pomiješajte s povrćem i ocijeđenim slanutkom. Dodajte natrgani bosiljak, nasjeckani mladi luk. Prelijte sokom limete, po potrebi dodajte još maslinova ulja.

Ako volite ljuto, dodajte chili papričicu, a ako želite da salata bude još bogatija, dodajte i kozji sir.












Nema komentara :

Objavi komentar