Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Volim eksperimentirati s različitim
žitaricama pa sam ovaj put upotrijebila sorghum ili sirak umjesto
riže, ali vi papriku možete napuniti rižom, ječmom, pirom ili
nekom drugom žitaricom po želji. Ukoliko ne konzumirate žitarice,
u potpunosti ih izbacite. Ako pak ne konzumirate meso, onda
upotrijebite bolonjez od leće, za koji ćemo uskoro objaviti recept.
Pripremite:
8-10 paprika
600g mljevene junetine
1 srednju glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 jaje
svježe mljeveni papar
malo vode
6-8 žlica sorghuma
ili sirka
1 žlicu suncokretovog
ulja
2 žlice zobenog
brašna
2 žlice crvene
paprike
par žlica pirea
od rajčice
Paprike operite, očistite
i stavite sa strane. U većoj posudi pomiješajte meso, sitno
sjeckani luk, češnjak i začine. Dodajte istučeno jaje pa rukama
promiješajte, da dobijete kompaktnu, ali ne prezbijenu smjesu. Po
potrebi dodajte malo vode. Sirak isperite pa dodajte u smjesu. Punite
paprike, ali nemojte jako nabijati smjesu i ostavite malo mjesta na
vrhu paprike, kako vam smjesa ne bi izlazila tijekom kuhanja.
U posudi dovoljno velikoj
za paprike ugrijte ulje. Dodajte zobeno brašno, miješajte i pazite
da ne zagori. Dodajte crvenu papriku i zatim podlijte vodom. Ulijte i
pire od rajčice. Posolite, popaprite. Možete dodati i korijen
celera ili peršina, od njega će tekućina u kojoj se paprike kuhaju
biti ukusnija.
Poslažite paprike tako
da budu pokrivene vodom, smanjite vatru i kuhajte 40ak minuta.
Nema komentara :
Objavi komentar