Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Ako volite američke
palačinke, isprobajte i ove od integralnog brašna, s cimetom i
vanilijom. Ako želite još bogatiji okus, u smjesu umiješajte 30ak
grama prženih mljevenih lješnjaka. Umjesto integralnog brašna
možete upotrijebiti i obično
bijelo brašno, ali i pirovo
ili zobeno.
Pripremite:
U mlijeko ulijte žlicu
octa i ostavite da stoji 10ak minuta. Na taj način ćete dobiti
mlaćenicu, od koje će palačinkice biti mekše i rahlije.
Pomiješajte brašno,
prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine. Ulijte mlaćenicu i
jaje. Tucite pjenjačom da dobijete jednoličnu, glatku smjesu.
Zagrijte tavu, premažite
je s malo kokosovog
ili biljnog ulja. Izlijte malo smjese, pustite da se razlije u
kružnom obliku. Kada se pojave mjehurići, preokrenite. Od ove
količine dobit ćete otprilike 10ak palačinkica.
Poslužite ih s voćem
ili preljevom po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar