subota, 30. rujna 2017.

Bezglutenski kolač od datulja


Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite:

400g očišćenih datulja
150g mljevenih badema
4 žlice kokosova ulja
4 jaja
prstohvat mljevene vanilije
2 žlice kakao praha
koricu i sok jedne neprskane naranče


Datulje sameljite u blenderu, stavite sa strane. Dodajte mljevene bademe, vaniliju, kakao prah. Ulijte sok i koricu naranče, žumanjke i kokosovo ulje. Bjelanjke istucite u snijeg pa umiješajte u smjesu. Ujednačite smjesu i izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 20-25min na 190C.


Ostavite 15ak minuta da se ohladi pa izvadite iz kalupa na rešetku. Kolač prelijte glazurom po želji. Ja sam upotrijebila glazuru od kokosova ulja i kakao praha, s malo stevije.



Nema komentara :

Objavi komentar