Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Ako volite sočne, biskvitne kolače
koji su brzo gotovi, isprobajte ove browniese. Možete ih pripremiti
čak i u blenderu, bez miksera. U tom slučaju naribane tikvice i
nasjeckanu čokoladu umiješajte na kraju, spatulom.
Ovaj biskvit je jako zgodan i za torte.
Ako ga ispečete u kalupu od 24cm, dobit ćete dovoljno visok biskvit
da ga možete prepoloviti i premazati kremom.
Ako ne radite glazuru, u tijesto dodajte 4-5 žlica kokosova šećera ili nekog sladila u količini koja zamjenjuje tu količinu šećera.
Ako ne radite glazuru, u tijesto dodajte 4-5 žlica kokosova šećera ili nekog sladila u količini koja zamjenjuje tu količinu šećera.
Pripremite, za kalup 36x24:
250g integralnog
brašna
80g kakao
praha
2 žličice praška
za pecivo
1 žličicu sode
bikarbone
prstohvat himalajske
soli
četvrt žličice vanilije
u prahu
120ml kokosova
ulja (ili nekog biljnog ulja po želji)
300ml bademovog
“mlijeka”
oko 200g naribanih zelenih
tikvica
po želji 80g tamne
čokolade
Pećnicu zagrijte na
180C.
Tikvice operite i
naribajte. Ne morate ih guliti. Prosijte brašno, kakao i ostale
praškaste sastojke. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i bademovo
“mlijeko”. Izmiksajte pa dodajte naribane tikvice i čokoladu
narezanu na kockice.
Izlijte u tepsiju
prekrivenu papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta. Izvadite iz
pećnice, malo ohladite pa stavite na rešetku da se hladi.
Prelijte glazurom po
želji. Ja sam napravila bijelu glazuru od šećera
u prahu i gustog dijela kokosova
mlijeka. Miješajte pjenjačom šećer u prahu i kokosovo
mlijeko, da dobijete gustu, ali tekuću teksturu i šarajte po po
površini kolača. Ako želite, kolač možete poslužiti uz sladoled
i/ili voće.
Nema komentara :
Objavi komentar