Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Temperature
se penju na 30 i više stupnjeva pa pretpostavljam da vam nije do paljenja
pećnice. Za one koji bi ipak voljeli pripremiti neku slasticu, napravila sam
ove sirove čokoladne kockice, koje su ujedno i veganske i bez glutena.
Umjesto
lješnjaka možete upotrijebiti bademe, umjesto kakao praha rogač... Igrajte se s
aromama, voćem, osmislite vlastite kombinacije. Ako želite, ovaj kolač možete
napraviti unaprijed i držati ga nekoliko tjedana u zamrzivaču, samo pripazite
da je dobro umotan.
Pripremite, za kalup 25x20cm:
za glazuru:
Lješnjake
sameljite u blenderu, dodajte očišćene datulje. Usipajte kakao prah i sol pa blendajte
da dobijete kompaktnu smjesu. Umiješajte i krupnije nasjeckane lješnjake. Utisnite
u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač.
Pomiješajte kakao prah, javorov sirup i kokosovo ulje. Istucite pjenjačom da dobijete glatku smjesu. Prelijte kolač i stavite u hladnjak ili zamrzivač. Ako ćete kolač držati u zamrzivaču, izvadite ga barem 45min prije posluživanja i narežite oštrim nožem.
Nož možete tijekom svakog reza umakati u toplu vodu i
brisati, tako da dobijete što urednije kockice.
Ukrasite bobičastim voćem i
poslužite.
Nema komentara :
Objavi komentar