četvrtak, 3. kolovoza 2017.

Raw čokoladne kockice od lješnjaka



Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Temperature se penju na 30 i više stupnjeva pa pretpostavljam da vam nije do paljenja pećnice. Za one koji bi ipak voljeli pripremiti neku slasticu, napravila sam ove sirove čokoladne kockice, koje su ujedno i veganske i bez glutena. 


Umjesto lješnjaka možete upotrijebiti bademe, umjesto kakao praha rogač... Igrajte se s aromama, voćem, osmislite vlastite kombinacije. Ako želite, ovaj kolač možete napraviti unaprijed i držati ga nekoliko tjedana u zamrzivaču, samo pripazite da je dobro umotan.

Pripremite, za kalup 25x20cm:



za glazuru:



Lješnjake sameljite u blenderu, dodajte očišćene datulje. Usipajte kakao prah i sol pa blendajte da dobijete kompaktnu smjesu. Umiješajte i krupnije nasjeckane lješnjake. Utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač. 


Pomiješajte kakao prah, javorov sirup i kokosovo ulje. Istucite pjenjačom da dobijete glatku smjesu. Prelijte kolač i stavite u hladnjak ili zamrzivač. Ako ćete kolač držati u zamrzivaču, izvadite ga barem 45min prije posluživanja i narežite oštrim nožem. 
Nož možete tijekom svakog reza umakati u toplu vodu i brisati, tako da dobijete što urednije kockice. 

Ukrasite bobičastim voćem i poslužite.






Nema komentara :

Objavi komentar