ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

Umak od avokada


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ako volite avokado, sigurno ste barem jednom radili umak od avokada. Ako niste, isprobajte ovu varijantu, s rikolom i po želji dodajte kremasti posni sir. U ovaj umak možete dodati i whey, ali upotrijebite onaj bez okusa ili whey od konoplje.

Pripremite:

1 srednje velik avokado
1 šaku rikole 
2 režnja češnjaka
koricu i sok 1 srednje velikog neprskanog limuna ili limete
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
sušeni chili
2-3 žlice kokosova ili maslinova ulja


Avokado prerežite po sredini i odstranite košticu. Izdubite meso avokada i stavite u blender. Dodajte rikolu, narezan češnjak, sok i koricu limuna/limete. Ulijte maslinovo ulje i blendajte, da dobijete kremasti umak. Posolite, popaprite, dodajte chili.


U ovaj umak možete dodati i 2-3 žlice kremastog posnog sira ili grčkog jogurta. Poslužite uz narezano povrće, čips ili kukuruzne tortilje. Možete upotrijebiti i kao umak za tjesteninu, ribu, meso ili preljev za salatu.






Nema komentara :

Objavi komentar