nedjelja, 6. kolovoza 2017.

Integralne pogačice s jogurtom


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Za one dane kad nemate baš vremena, a želite ipak domaća peciva, ove pogačice savršen su izbor. Tijesto se brzo zamijesi i peče, nema kvasca i ne mora se dizati. Možete ih napraviti i od bijelog, zobenog ili pirovog brašna. Ja sam ovaj put upotrijebila integralno i posipala ih crnim sezamom, ali umjesto njega možete upotrijebiti bilo koje sjemenke po želji.

 Pripremite:

300g integralnog pšeničnog brašna
pola žličice himalajske soli
pola ravne žličice sode bikarbone
pola ravne žličice praška za pecivo
200ml jogurta
3 žlice maslinova ulja
1 jaje za premazivanje
crni sezam


Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. Dodajte jogurt pa maslinovo ulje. Mijesite da dobijete kompaktno tijesto. Trgajte loptice, oblikujte i malo spljoštite dlanom. Premažite istučenim jajetom i posipajte sezamom.


Pecite 15ak minuta na 200C.


Nema komentara :

Objavi komentar