Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Za one dane kad nemate baš vremena, a
želite ipak domaća peciva, ove pogačice savršen su izbor. Tijesto se
brzo zamijesi i peče, nema kvasca i ne mora se dizati. Možete ih
napraviti i od bijelog, zobenog ili pirovog brašna. Ja sam ovaj put
upotrijebila integralno i posipala ih crnim sezamom, ali umjesto njega možete upotrijebiti bilo koje sjemenke po želji.
Pripremite:
300g integralnog pšeničnog brašna
pola žličice himalajske soli
pola ravne žličice sode bikarbone
pola ravne žličice praška za pecivo
200ml jogurta
3 žlice maslinova ulja
1 jaje za premazivanje
crni sezam
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. Dodajte jogurt pa maslinovo ulje. Mijesite da dobijete kompaktno tijesto. Trgajte loptice, oblikujte i malo spljoštite dlanom. Premažite istučenim jajetom i posipajte sezamom.
Pecite 15ak minuta na 200C.
Nema komentara :
Objavi komentar